Pengenalan Pinjaman Peribadi Koperasi Belia Nasional (Kobena)- Personal Financing-i

kobena personal loan

Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi personal loan Kobena, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 0192983056. Koperasi Belia Nasional Berhad ataupun singkatannya KOBENA menawarkan pinjaman peribadi kepada kakitangan kerajaan dan badan berkanun dengan kadar keuntungan yang kompetitif.

Pinjaman ini pernah menjadi sangat popular pada tahun 2012 dan 2013 sehingga bahagian memproses borang terpaksa menutup sementara (freeze permohonan baru) untuk membolehkan borang permohonan sediada diproses terlebih dahulu.

Dana pembiayaan peribadi ini adalah dari Bank Rakyat, jadi setiap permohonan adalah diwajibkan menggunakan buku bank akaun Bank Rakyat (Buku bank selain dari Bank Rakyat tidak diterima).

Personal Loan Kobena 4.99%

Butiran mengenai pembiayaan peribadi ini adalah seperti berikut:-

  1. Interest rendah:Iaitu 4.99% setahun (AG dan Polis sahaja).
  2. Payout 94% dan 92% tolak advance 3 bulan.
  3. Interest 5.5% untuk badan berkanun, majlis dan lain-lain.
  4. Tempoh pembiayaan sehingga 20 tahun.
  5. (Berkuatkuasa pada Julai 2013, had tempoh pinjaman peribadi bagi semua permohonan pinjaman Kobena telah dipendekkan menjadi 10 tahun seperti arahan Bank Negara Malaysia).
  6. Amaun pembiayaan sehingga RM200 ribu.
  7. Pembiayaan peribadi tanpa penjamin.
  8. Tempoh proses: Disebabkan ramai yang memohon pinjaman peribadi ini, tempoh proses adalah sekitar 4-6 minggu dari tarikh penghantaran.
  9. Amaun blacklist mestilah tidak melebihi RM30,000.
  10. Untuk mengetahui jadual pembayaran Kobena sila klik sini (Sila ambil perhatian bahawa jumlah pembayaran bulanan ini hendaklah dicampur 2% sebagai caj angkasa dan yuran Rm30 akan ditambah selepas setahun dari tempoh pembiayaan dimulakan).

Berminat? Cara berkomunikasi

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Berikan Nama, No.IC, Jabatan & Lokasi, no telefon pejabat, no handphone (sekiranya no berlainan dengan no whatsapp), Tetap/Kontrak, Gaji Pokok, Elaun Tetap dan Jumlah Potongan pada Slipgaji), FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.

Untuk makluman semua, pinjaman peribadi Kobena telah kehabisan dana kewangan.

Sebagai alternatif, pemohon boleh memohon dengan pinjaman peribadi dari Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) atau Petronesa). Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Tags: personal loan, pinjaman peribadi, personal financing, pembiayaan peribadi, koperasi, koperasi loan, pinjaman koperasi, koperasi kobena, kobena, bank rakyat, bank islam, pinjaman peribadi koperasi, islamic loan, islamic financing, jadual pinjaman peribadi, payment schedule loan, biro angkasa, payout 100%