Pinjaman Peribadi Yayasan Ihsan Rakyat YIR Personal Loan

Pinjaman Peribadi Yayasan Ihsan Rakyat YIR Personal Loan

About Pinjaman Peribadi Yayasan Ihsan Rakyat YIR Personal Loan

Yayasan Ihsan Rakyat adalah sebuah yayasan di bawah Akta Syarikat 2016 dan bukan sebuah koperasi di bawah Akta Koperasi 1993.

Ditubuhkan pada 25 Mei 2012 Fungsi utama adalah untuk bekerjasama dengan kerajaan, menerima dan menguruskan dana bagi membantu meringankan beban kepada golongan miskin dan memerlukan

  • Saya berminat untuk memohon pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat YIR ini, bagaimana caranya?

    Anda tidak perlu hadir ke pejabat koperasi untuk membuat permohonan loan. Cukup sekadar menghubungi kami di nombor telefon bimbit yang tertera di bawah iaitu 019-2983056 dan terus menghantar slipgaji terkini.

Buletin Loan 2019: Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) 2019 - 2020

1 Januari 2019: Happy New Year 2019

Selamat menyambut Tahun Baru 2019 dari team yayasan ihsan rakyat. Semoga beroleh kejayaan pada tahun ini. Promosi pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat setakat ini adalah masih seperti dulu dengan 7.99% keuntungan dan tempoh pembiayaan 10 tahun

Borang on-line YIR

Seperti biasa untuk mendapatkan borang on-line anda boleh klik download di button kiri ataupun just click pinjamanperibadi2u.com.my

Borang yang lengkap sahaja akan diproses oleh bahagian processing YIR. Jika borang tidak lengkap, borang anda tidak direkodkan ke dalam sistem

Prosesnya pula?

Proses kelulusan sepantas kilat 3 hari bekerja sahaja (proses akan tergendala dan kelewatan berlaku jika ada masalah dokumen)

Tunggakan ansuran YIR

Anda boleh menggunakan DUITNOW ataupun terus bank in ke akaun Yayasan Ihsan Rakyat. Hubungi YIR untuk lebih kepastian

Cara mendapatkan surat penyata baki semasa atau surat full settlement Yayasan Ihsan Rakyat (yir)

Hubungi nombor telefon Yayasan Ihsan Rakyat (yir) dan sediakan pembayaran secukupnya untuk mengeluarkan surat full settlement yayasan ihsan

Buletin Loan 2018: Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)

20 June 2018: Yayasan Ihsan Rakyat borang on-line terbaru

Jangan guna borang lama kerana anda terpaksa buat sekali lagi jika masih menggunakan borang permohonan on-line yang lama.

Cara untuk mengetahui borang YIR yang anda gunakan adalah borang online yang baru, sila lihat perkataan YIR 11A/18 di penjuru bawah kiri setiap borang.

Boleh download borang on-line di download_borang.html

20 June 2018: Yayasan Ihsan Rakyat mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri

Kami wakil sah pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.

15 June 2018: Download Borang On-line Yayasan Ihsan Rakyat

Mulai dari tarikh ini, semua permohonan pinjaman peribadi mestilah menggunakan borang online. Borang online pinjaman peribadi YIR boleh di dapati dengan klik download borang di bahagian kiri dan ikut arahan. Borang yang lengkap dengan tandatangan dan isi borang online Yayasan.

18 Mei 2018: Yayasan Ihsan Rakyat mengucapkan Selamat Berpuasa

Kami wakil sah pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat mengucapkan selamat berpuasa di Ramadhan Al-Mubarak. Jangan lupa mohon loan pinjaman peribadi dengan kami ya.

23 April 2018: Yayasan Ihsan Rakyat kini boleh apply menggunakan kew8/KGT

Ya. Kini dengan pinjaman peribadi YIR anda tidak perlu menunggu sehingga gaji baru masuk. Anda boleh terus apply menggunakan payslip sekarang ini dengan menyertakan surat kew8/ KGT.

5 April 2018: Pinjaman Peribadi Yayasan Ihsan Rakyat kini tiada lagi untuk KONTRAK

Minta maaf. Kini YIR tidak terima lagi kakitangan kerajaan berjawatan kontrak.

22 Januari 2018: Interest Terkini Yayasan Ihsan Rakyat

Masih mengekalkan interest rate tahun 2017 iaitu standard 7.99%, 8.99% dan 9.99%. Payout 81% tolak advance 1 bulan. Paling utama TIADA yuran ahli17 Januari 2018: Perhatian kepada anggota Polis (PDRM Loan)

Ya bagi pemohon yang sudah dapat pengesahan majikan tetapi pada akhirnya majikan tidak membenarkan loan diluluskan harap maaf kerana segala keputusan terletak pada majikan PDRM samada unit gaji/ bahagian tatatertib/ unit sumber manusia di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Negeri masing-masing. Buat masa ini hanya loan dengan Koperasi Polis (inhouse personal loan) sahaja yang boleh dimohon. Loan luar dengan koperasi lain adalah tidak dibenarkan menurut surat pekeliling yang telah dikeluarkan.

Tetapi bagi pemohon yang berjaya mendapatkan cop pengesahan majikan adalah digalakkan untuk memohon loan dengan pihak kami kerana kami menawarkan loan yayasan ihsan dengan kadar yang munasabah dan proses yang pantas

1 Januari 2018: Selamat tahun baru 2018 (Happy new year loan 2018

Happy new year loan 2018 kembali lagi seperti tahun-tahun sebelumnya. Menariknya pakej istimewa Yir masih lagi ada dengan proses sepantas kilat 3 hari bekerja (jika dokumen lengkap).

Sepanjang 5 tahun ini, loan Yayasan Ihsan Rakyat tidak pernah gagal dengan dana loan yang sentiasa ada untuk anda semua. Nantikan pengumuman yang terkini dari semasa ke semasa menerusi laman web ini

HQ Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) menawarkan pembiayaan peribadi ataupun personal loan kepada kakitangan kerajaan persekutuan (AG- Accountant General) dan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) sahaja kerana (YIR) tidak melalui biro angkasa tetapi melalui potongan gaji majikan (PGM) melalui payslip dengan kod potongan tersendiri.

Proses kelulusan cepat dan akan selepas 1 bulan slipgaji tuan/puan akan tertera perkataan “Yayasan Ihsan Rakyat”.

Pembiayaan peribadi ini tidak ditawarkan kepada kakitangan state government (kerajaan negeri), universiti dan hospital universiti, Majlis Daerah dan Perbandaran serta GLC) kerana agensi terbabit tidak mempunyai kod potongan YIR dan hanya payslip yang dicetak di Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM atau ANM) sahaja yang layak memohon.

Kakitangan awam yang berminat memohon pinjaman peribadi akan mencetak penyata gaji di laman sesawang e-penyata gaji di http://epenyatagaji.com atau http://www.anm.gov.my/.

Buletin Loan TAHUN 2017: Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)

16 November 2017: Dulu tidak layak sekarang dah boleh dan pengesahan oleh PPD Sabah dan Sarawak

Ya benar. Kakitangan Jabatan Penjara Malaysia ketika ini adalah layak untuk apply loan dengan Yayasan Ihsan Rakyat (yir) bermula tahun 2018 setelah diberhentikan permohonannya sejak tahun lepas.

Jadi apa yang ditunggu lagi. Mulakan langkah tahun baru 2018 ini dengan apply loan yir dengan pihak kami khususnya kakitangan Jabatan Penjara Malaysia diseluruh negara. BERITA BAIK UNTUK SEMUA PEMOHON SABAH DAN SARAWAK GOOD NEWS:

Kesukaran mendapatkan pengesahan borang yIR10 dari PPD terutama sekolah di kawasan Sabah dan Sarawak? PPD memberitahu anda tidak layak memohon walaupun sebenarnya jika dikira pengiraan had kelayakan gaji pokok dan elaun tetap (kesemuanya) dicampur? Inilah berita menarik dan terbaik untuk kami maklumkan kepada anda.

PENGESAHAN PPD SABAH DAN SARAWAK TIDAK DIPERLUKAN LAGI

Berkuatkuasa hari ini, semua borang permohonan YIR atau YYP boleh ditandatangan oleh Guru Besar dan Pengetua sekolah.

Jadi tidak perlu lagilah bersusah payah pergi mendapatkan cop dan sign dari PPD. Anda tidak perlu ke pekan atau bandar yang jaraknya berpuluh kilometer semata-mata untuk mendapatkan sign PPD.

PPD kadang kala tidak ada di pejabat dan terpaksa berulang alik beberapa kali semata untuk memperolehi sign majikan dari PPD.

Kami faham semua itu. Jadi apa tunggu lagi, Mohon borang permohonan dengan kami sekarang. Kami akan membantu sehabis daya. Whatsapp slipgaji di 019-2983056

16 November 2017: Berita Baik. Good News

Kesukaran mendapatkan pengesahan borang yIR10 dari PPD terutama sekolah di kawasan Sabah dan Sarawak?

PPD memberitahu anda tidak layak memohon walaupun sebenarnya jika dikira pengiraan had kelayakan gaji pokok dan elaun tetap (kesemuanya) dicampur? Inilah berita menarik dan terbaik untuk kami maklumkan kepada anda.

Berkuatkuasa hari ini, semua borang permohonan YIR atau YYP boleh ditandatangan oleh Guru Besar dan Pengetua sekolah.

Jadi tidak perlu lagilah bersusah payah pergi mendapatkan cop dan sign dari PPD. Anda tidak perlu ke pekan atau bandar yang jaraknya berpuluh kilometer semata-mata untuk mendapatkan sign PPD.

PPD kadang kala tidak ada di pejabat dan terpaksa berulang alik beberapa kali semata untuk memperolehi sign majikan dari PPD. Kami faham semua itu. Jadi apa tunggu lagi, Mohon borang permohonan dengan kami sekarang.

Kami akan membantu sehabis daya.

Whatsapp slipgaji di 019-2983056

https://persoalfinancingloan.com

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Contact Pinjaman Peribadi Yayasan Ihsan Rakyat YIR Personal Loan

error: Content is protected !!