Koperasi Taqwa Malaysia Berhad KOTAQWA

Pinjaman Peribadi Koperasi Taqwa Malaysia Berhad KOTAQWA Personal Loan

About Koperasi Taqwa Malaysia Berhad KOTAQWA

PUTRAJAYA – Jika pada 1990-an berpuluh-puluh ribu rakyat Malaysia terpedaya dengan skim pelaburan anjuran individu bernama Pak Man Telo, kini koperasi berdaftar pula didakwa sudah terikut-ikut dengan janji keuntungan skim yang sama.

Bezanya, Pak Man Telo atau nama sebenarnya Osman Hamzah memperdayakan 50,000 orang dengan nilai pelaburan RM99 juta. Tiga buah koperasi kini didakwa menjalankan skim yang hampir serupa dengan mengutip RM80 juta daripada 5,000 ahli.

Akibatnya, operasi kesemua koperasi tersebut kini digantung dan asetnya dibekukan oleh Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) berkuat kuasa semalam.

Koperasi-koperasi itu ialah Koperasi Birr Berhad (Birr) dan Koperasi Usahawan Malaysia Berhad (KUMB) yang beroperasi di Kuala Lumpur. Sebuah lagi koperasi yang turut digantung ialah Koperasi Taqwa Malaysia Berhad (Kotaqwa) yang berpangkalan di Kota Bharu, Kelantan.

Kegiatan koperasi-koperasi itu disiasat selepas pihak pengurusannya menawarkan perolehan dividen antara 8 hingga 12 peratus sebulan.

Dalam pendedahannya, Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Datuk Noh Omar berkata, kegiatan yang bermula sejak beberapa tahun lalu itu dibongkar dalam serbuan SKM bersama Bank Negara Malaysia (BNM) setelah ketiga-tiga koperasi itu didapati melanggar Akta Koperasi 1993 dan Akta Penggubahan Wang Haram.

  • Apakah koperasi yang terbaik untuk memohon pinjaman peribadi untuk kakitangan kerajaan?

    Bagi kakitangan kerajaan, buat masa ini koperasi yang terbaik untuk membuat pinjaman peribadi adalah idsb / i-destinasi sdn bhd., yayasan ihsan rakyat, MCCM Resources, Koperasi Gemilang dan Koperasi Kekal. Ada juga koperasi lain yang sesuai. Anda boleh bertanya kepada kami mengenai hal ini

Hubungi Koperasi Taqwa Malaysia Berhad KOTAQWA

Address:

Koperasi Taqwa Malaysia Berhad KOTAQWA
No. 23, Tingkat Bawah
Jalan 15/48A, Sentul Raya Boulvard
Wilayah Persekutuan
51000 Kuala Lumpur

Phone: 03-4045 4325

Pinjaman Peribadi Kakitangan Kerajaan

Di antara pinjaman peribadi kakitangan kerajaan yang ditawarkan dengan kadar keuntungan rendah adalah seperti Bank Rakyat, BSN, Public Bank under MCCM Resources dan Koperasi Ukhwah. Interest rate adalah as low as 4.30% hingga 6.50% flat rate. Tempoh loan 10 tahun dan max loan RM200,000. Jika anda familiar dengan Bank Rakyat, adalah baik jika anda terus memohon dengan Bank Rakyat dan begitu juga jika anda sudah biasa dengan mana-mana koperasi, anda boleh memilih koperasi yang mana memberikan ganjaran terbaik kepada anda.

https://kosmo.com.my

Hashtag / Keywords

#pinjamanperibadi #personalloan #pembiayaanperibadi #personalfinancing #koperasi #KoperasiTaqwaMalaysiaBerhad #KOTAQWA


Home

error: Content is protected !!