Koperasi Serbaguna Pertanian (AID)

Agricultural Multipurpose Cooperative Company, Development Berhad
(Koperasi AID)- Koperasi Serbaguna Pertanian

About Koperasi AID

Koperasi AID Koperasi Serbaguna Pertanian Malaysia

Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi koperasi serbaguna, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 0192983056. Beribupejabat di Petaling Jaya, Selangor dan menurut beberapa pihak master agen, Koperasi AID adalah koperasi yang paling stabil kerana telah lama ditubuhkan. Koperasi ini mempunyai beberapa premis bangunan. Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Product & Services

Koperasi AID Personal Financing 5.99%

Interest yang rendah dan proses yang cepat tetapi bergantung kepada bahagian yang memproses borang.

Interest rate 5.99% flat rate. Process standard 3-4 minggu. Jika pemohon ada blacklist perlu dapatkan surat penyata baki terkini.

Tempoh pembiayaan pendek yakni 10 tahun sahaja dan Fi yuran koperasi Rm30.

Koperasi AID Personal Financing 7.99%

Mendapat kerjasama dengan Al-Rajhi bank sebagai dana utama dalam pakej pinjaman ini. Walaubagaimanapun pakej pinjaman ini telah tamat promosi.

Kriteria untuk loan seperti interest rate 7.99%, tempoh pembiayaan 20 tahun dan max loan Rm200,000. Loan ini adalah untuk kakitangan kerajaan berjawatan tetap sahaja.

Pengalaman Sebagai Agen Koperasi AID

Pinjaman Peribadi Koperasi Serbaguna Pertanian (AID). Ini adalah koperasi yang mula-mula sekali daftar kerana sudah penat menghantar borang permohonan pinjaman peribadi kepada kawan-kawan (kira jadi introducer atau belum official lagi jadi agen berdaftar). Pada mulanya agak ragu-ragu juga kerana mungkin akan mendapat layanan yang tidak sepatutnya kerana terlambat mendaftar.

Tetapi sangkaan meleset. Pendaftaran permohonan loan adalah mudah dan hanya perlu membayar yuran pendaftaran dan juga saham ahli sudah melayakkan anda menjadi agen/ perunding kewangan Koperasi AID yang sah dan berdaftar. Tidak ingat nombor ahli yang keberapa masa jadi agen berdaftar tetapi berada di antara kelompok otai-otai lah pada masa itu.

Anda akan mendapat 10 set borang permohonan pinjaman peribadi Koperasi AID beserta kriteria kelayakan seperti cara pengiraan had kelayakan loan, elaun yang boleh diambilkira dan dimasukkan dalam pengiraan dan elaun tetap yang tidak boleh diambilkira dalam pengiraan loan.

Pihak AID juga menyediakan jadual pemfaktoran, iaitu sejenis formula bagi pengiraan had kelayakan supaya pengiraan menjadi lebih mudah dan efisien. Anda akan mendapat latihan hands-on dan diberikan panduan dari boss bahagian pembiayaan koperasi aid.

Masih segar diingatan masa mula-mula menjejakkan kaki di pejabat Koperasi AID yang terletak di Petaling Jaya, Selangor. Anda dilayan dengan begitu baik sekali. Pada masa itu, pinjaman peribadi koperasi aid sangat-sangat popular kerana antara koperasi yang terawal membuka permohonan loan dan mengambil agen dari luar (bukan full time sales executive yang bekerja di koperasi aid).

Banyak juga permohonan yang dihantar dan mendapat kelulusan. Inilah antara kejayaan awal sebelum zaman 100% payout dan mbsb waslah potongan 75% muncul!

Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi koperasi serbaguna, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 0192983056. Beribupejabat di Petaling Jaya, Selangor dan menurut beberapa pihak master agen, Koperasi AID adalah koperasi yang paling stabil kerana telah lama ditubuhkan. Koperasi ini mempunyai beberapa premis bangunan.

Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Koperasi Serbaguna Pertanian Interest Rate / Profit Rate

Personal Loan Koperasi AID 5.99%

5.99%

/Flat Rate

  • Interest rate 5.99% flat rate
  • Process standard 3-4 minggu
  • Tempoh pembiayaan pendek 10 tahun
  • Fi yuran koperasi Rm30
  • Ccris dan Ctos layak

Personal Loan Koperasi AID 7.99%

7.99%

/Flat Rate

  • Al-Rajhi bank sebagai dana utama
  • Tempoh pembiayaan 20 tahun
  • Max loan Rm200,000
  • Kakitangan kerajaan berjawatan tetap sahaja
  • Ccris dan Ctos layak

Contact Us

Contact Koperasi Serbaguna AID

Location and Address

Koperasi Malaysia

Koperasi AID,
9A, Jalan 20/14, Paramount Garden
46300, Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan

Call Center

03-78758880

E-Mail

Email us your inquiries to:info@koperasi.business

Send Message

Send your inquiry here!

[wpforms id=”112″ title=”false” description=”false”]

*Source: bank.com.my


Back To Home Page

error: Content is protected !!