Pinjaman Peribadi MBSB Personal Financing Loan-i

Pinjaman Peribadi MBSB Personal Financing Loan-i

About Pinjaman Peribadi MBSB Personal Financing Loan-i

Pinjaman Peribadi MBSB | Seluruh Negara 019-2983056 Bank & Koperasi. Pembiayaan terhebat bagi warga kakitangan kerajaan berjawatan tetap kerana interest rendah dan payout tinggi. Tiada guarantor/penjamin diperlukan dan dokumen loan yang ringkas. Tiada bayaran upfront atau bayaran proses dikenakan. Semua potongan payout daripada pihak bank.

The One and Only Personal Loan

Pinjaman Peribadi MBSB dengan pakej Personal Loan MBSB waslah (potongan kelayakan 75%), Vaganza dan Max-i 1 dan Max-i2 (kelayakan 65%). Dalam banyak Personal Loan Package yang ditawarkan kepada kakitangan kerajaan, MBSB Waslah adalah pakej yang paling popular ditawarkan kerana potongan 75% dari pendapatan. Kalau dah 60% masih layak potong over 60% loan. Semak baki loan? Full settlement atau semak baki loan. Boleh hubungi call center MBSB untuk semakan baki. Booking Intrasit Angkasa yang mana skim Waslah berlaku peningkatan ansuran bulanan selepas 5 tahun pinjaman dipotong. Pinjaman peribadi 20 tahun.

Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi MBSB, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 0192983056. Pinjaman peribadi yang paling menarik suatu ketika dahulu kerana pertama kali menawarkan pembiayaan sehingga 75% pada sekitar tahun 2011. Memang permohonan sangat banyak yang pada masa itu kerana kesulitan akibat slipgaji telah mencapai had maximum 60% dan pada masa itu mempunyai penyelesaiannya di mana pemohon masih layak membuat loan tetapi selepas tempoh 5 tahun barulah berlaku kenaikan installement.

Pemohon overlap pinjaman lama yang interest tinggi kepada interest Package Personal Loan Waslah yang rendah. Produk yang paling popular tersebut dikenali sebagai MBSB Waslah.

Salam sejahtera kepada pemohon. Ingin dimaklumkan bahawa terdapat kesulitan dalam membuat permohonan pembiayaan peribadi koperasi kerana telah booking in-transit. Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Pinjaman Peribadi New Year 2013 3.99%

Pinjaman Peribadi MBSB Personal Financing Loan-i menyediakan kemudahan pembiayaan dengan ucapan Selamat menyambut tahun baru 2013! Terdapat tiga (3) produk terbaru yang dilancarkan oleh MBSB pada tahun 2013.

Promosi ini terhad dari 1 Januari 2012 hingga 28 Februari 2013 (promosi terhad untuk 2 bulan sahaja). Kelayakan pinjaman sehingga 70% dari jumlah pendapatan (biasanya 60% sahaja).

Terbuka kepada kakitangan awam (AG), state government dan Universiti Awam.

 1. Fresh loan dan external overlap dibenarkan.
 2. Max. pembiayaan sehingga Rm250,000.
 3. Payout 97% (processing fee 3.0%) tolak security deposit 1 bulan (biro)/ 2 bulan (bukan biro).
 4. Perlu settle blacklist CTOS.

Nota: external overlap bermaksud overlap bank atau koperasi yang bukan dari MBSB. Personal loan secara In-house overlap tidak dibenarkan untuk produk ini.

Maaf, tiada Jadual Pembayaran New Year 2013 3.99%.

Pinjaman Peribadi Max-i 2

Pakej personal loan yang menarik juga kerana financing amount up to Rm250,000. Pembiayaan peribadi yang menakjubkan kerana menawarkan kadar payout 100%.

Kadar interest bagi produk terkini ini dicadangkan pada kadar 4.77%. Kelayakan pinjaman hingga 70% dari jumlah pendapatan (biasanya 60% sahaja).

Maksima pembiayaan adalah Rm250,000 (tanpa incidental) dan Rm300,000 (secara incidental) dan dan external overlap dibenarkan.

Untuk overlap akaun waslah boleh menggunakan skim Max-i 2 4.77%. Badan berkanun dialu-alukan untuk memohon pinjaman peribadi Max-i 2 (seperti Telekom, TNB, LHDN, SSM dan lain-lain). Max. pembiayaan sehingga Rm250,000. Perlu settle blacklist CTOS.

Nota: Incidental bermaksud jumlah pembiayaan yang dikumpulkan melalui pinjaman MBSB sedia ada dan yang pinjaman terkini adalah berjumlah Rm300,000.

Maaf, tiada Jadual Pembayaran Max-i 2.

Personal Loan Premium Plus Package

Premiun Plus Package adalah pakej yang ulung dengan tawaran pembiayaan sehingga Rm400,000. Overlap dan restructuring deduction payslip amat sesuai dengan pakej ini.

 1. Maksima pembiayaan: bagi pinjaman peribadi MBSB Premium Plus Package adalah Rm400,000 atau 15 kali gaji yang mana dahulu
 2. Tempoh pembiayaan maksima adalah 15 tahun sahaja ataupun tidak melebihi dari umur persaraan 60 tahun.
 3. Kadar keuntungan adalah 4.99% flat rate sepanjang tempoh pinjaman.

Syarat utama: Mesti mempunyai gaji minima sekurang-kurangnya Rm15,000 termasuk elaun tetap. Payout 97% (processing fee 3.0%) tolak security deposit 3 bulan deposit. Perlu settle blacklist CTOS.

Belum ada- Jadual Pembayaran Pakej Pinjaman Peribadi Premium Plus Package

Pembiayaan Bank 2012

Buat masa ini, terdapat beberapa pakej pembiayaan peribadi MBSB seperti dibawah (ringkasan):-

 • Interest 4.3%: Perlu overlap loan selain MBSB dan jumlah overlap mestilah Rm50k ke atas. Payout 93%.
 • Interest 4.99%: Payout 100%. AG dan Polis sahaja.
 • Interest 5.5%: dikenali sbg waslah, payout 96%.
 • Vaganza: Interest 5.5%.

Pinjaman Peribadi MBSB Xchange-i

Selepas ketiadaan MBSB Waslah 75% loan, MBSB meluncurkan 2 pembiayaan terbaharu dikenali sebagai Pakej Pinjaman Peribadi XChange-i dan pembiayaan peribadi Max-i khusus kepada penjawat awam.

 1. Interest 3.99% flat rate (early bird promotion).
 2. Jumlah pembiayaan min RM50ribu-RM200 ribu.
 3. Kriteria penting: Mesti overlap loan bank lain ke MBSB. Nilai overlap RM30ribu ke atas. Overlap in-house boleh masuk ke pakej Pakej Pinjaman Peribadi Max-i (dibawah).
 4. Min 5-20 tahun maksima tempoh pembiayaan pinjaman.
 5. Wajib membuat overlap dengan pembiayaan sediada (mandatori).
 6. Pembiayaan pinjaman peribadi sehingga 65% dari jumlah pendapatan.
 7. Penting: Untuk permohonan pakej personal loan Xchange-i ini, Pemohon yang mempunyai rekod blacklist CTOS perlu settlekan. Perlu sertakan penyata settlement/ surat CTOS dari institusi kewangan.
 8. Sekiranya jumlah blacklist kurang dari 20 ribu layak untuk mendapat pakej pinjaman peribadi Xchange-i dengan kadar istimewa 3.99%. Tetapi jika jumlah blacklist melebihi 20 ribu juga perlu settle dengan kadar interest baru akan menjadi 4.5% setahun.

Promosi 3.99% sehingga 31/3/2012.

Jadual Pembiayaan Peribadi MBSB

Repayment table xchange-i (3.99) early bird – XCHANGE

4.30 repayment table xchange-i with insurance – XCHANGE.pdf

Personal Financing Max-i

MBSB Max-i hanya untuk overlap in-house personal loan sahaja. Contohnya Pakej Pinjaman Peribadi Vaganza atau apa sahaja pakej.

 1. Interest 4.99% dan 5.2% flat rate.
 2. Jumlah pembiayaan min RM3,000-RM250 ribu.
 3. Tempoh min 5-20 tahun pembiayaan pinjaman.
 4. Kriteria penting: Skim Pakej Pinjaman Peribadi Max-i untuk overlap in-house sahaja. MBSB Waslah tak boleh overlap dengan Max-i.
 5. Wajid membuat overlap dengan pinjaman sediada (mandatori).
 6. Pembiayaan pinjaman peribadi sehingga 65% dari jumlah pendapatan.
 7. Pemohon yang mempunyai rekod blacklist CTOS wajib untuk settle.

Pembiayaan MBSB Waslah 75%(Promosi Tamat)

Sesungguhnya pembiayaan paling hebat yang pernah ditawarkan suatu ketika dahulu. Kini semua orang boleh meminjam.

 1. Interest rendah: 1-15 tahun: 5.2% setahun; maksima 15-20 tahun: 5.5%.
 2. Tiada caj-caj seperti fi anggota, yuran, saham, caruman dan sebagainya.
 3. Bagi yang tidak dapat meminjam lagi, inilah peluangnya kerana MBSB boleh menstrukturkan pinjaman anda sehingga 80% pembiayaan.
 4. Pemohon akan mendapat Tunai ditangan (cash in-hand) dengan lebih tinggi kerana pembiayaan sehingga 80% potongan.
 5. Jumlah potongan (ansuran bulanan) tetap sama seperti dahulu iaitu maksimum 60% dari jumlah pendapatan.

Boleh membaik pulih kembali Slip Gaji anda iaitu pemohon yang telah melebihi jumlah potongan yang ditetapkan (maksima potongan adalah 60%) contohnya 70% akan dapat membaikpulih potongan menjadi 60% sekiranya permohonan Pinjaman Peribadi lulus.

Boleh overlap MBSB Waslah sedia ada jika ada kelayakan.

Personal Loan Exec-i(promosi tamat)

Khas yang berpendapatan RM3,500.00 sebulan, kini anda tidak perlu risau kerana amaun financing telah dinaikkan sehingga RM250,000 dan tempoh pinjaman peribadi sehingga 25 tahun. Syarat-syarat lain adalah sama.

https://pinjamanperibadi2u.com.my

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Pinjaman Peribadi MBSB Personal Loan Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi MBSB Personal Loan

Personal Financing Loan

Pinjaman Peribadi MBSB adalah personal loan yang paling popular bagi kakitangan kerajaan. Dapatkan pakej terbaik pembiayaan sehingga RM200k. Klik untuk memohon

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

error: Content is protected !!