Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan

Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan

About Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan

Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan ini adalah untuk semua warga kementerian MOE seperti guru, pengajar, kakitangan, kerani sekolah, pensyarah kolej atau maktab, guru penolong kanan, pengetua atau guru besar adalah layak memohon pinjaman peribadi / personal financing dengan pihak kami.

Kami menawarkan semua perkhidmatan Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan yang baru dengan cara membuat pengiraan kelayakan had pinjaman. Cubalah perkhidmatan kami dan insaallah anda akan berpuashati dengan perkhidmatan yang diberikan. Kami berkhidmat 7 hari seminggu.

Jadi anda boleh call/whatsapp/sms/e-mail untuk mengetahui jumlah kelayakan Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan yang dibenarkan. Pertanyaan anda akan dijawab secara ASAP ataupun memerlukan beberapa jam ataupun next working days sekiranya pihak kami terlalu sibuk dan jika mengalami masalah kesihatan ataupun pergi bercuti.

Bagi yang sudah memohon dengan wakil jualan/agen lain tetapi tidak dapat perkhabaran mengenai pembiayaan peribadi yang dipohon ataupun agen menghilangkan diri, diharap agar anda dapat memohon untuk pinjaman peribadi yang seterusnya dengan pihak kami kerana kami tidak dapat memperincikan status permohonan pembiayaan anda kerana permohonan pembiayaan peribadi tersebut dihantar kepada orang lain.

Sesetengah koperasi akan mengadakan promosi pembiayaan peribadi kepada cikgu-cikgu dengan interest rate yang sangat menarik seperti pernah berlaku kepada personal loan MBSB Max-i dengan interest 3.99%, Coshare 100% payout dan Ikhtiar Destinasi 3.99% 100% payout dan yang terbaharu Yayasan Ihsan Rakyat interest 6.88% proses super express 4-7 hari lulus dan dapat duit jika dokumen lengkap. Berhubunglah dengan kami untuk mendapatkan rate terbaik dari koperasi.

Diharap para cikgu dan kakitangan di kementerian dapat rekomen kepada rakan sepejabat untuk memohon pembiayaan peribadi dengan kami.

Masalah Yang Dihadapi Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan

Kami sorotkan beberapa masalah yang dihadapi melalui pengalaman kami mengendalikan Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan dengan cikgu dan para kakitangan di Kementerian Pelajaran Malaysia ini seperti berikut:-

Kesukaran mendapat pengesahan majikan Guru Besar sekolah

Bagi kes ini amatlah sukar kerana kebanyakan koperasi mahukan borang biro angkasa dan surat kebenaran pemotongan Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan ditandatangani dan disahkan sendiri oleh Guru Besar dan pengetua. Tetapi ada sesetengah sekolah yang menyerahkan tugas pengesahan dokumen-dokumen kepada guru penolong kanan. Jadi amat digalakkan jika anda mendapatkan pengesahan secara terus melalui Guru Besar atau Pengetua sekolah bagi mengelakkan sebarang masalah semasa memproses borang.

Kesukaran mendapat pengesahan dari PPD-Pejabat Pendidikan Daerah

Kes ini kebanyakannya berlaku di Sabah dan Sarawak di mana pengesahan majikan dan dokumen sokongan untuk Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan diberikan kuasa oleh PPD dan bukannya dari Guru Besar ataupun Pengetua. Jadi anda harus menyemak dengan PPD samada adakah PPD akan endorse dokumen dan borang berkaitan sebelum borang pembiayaan peribadi dipos kepada anda.

Kesukaran mendapat pengesahan kerana bertukar ke Sabah dan Sarawak

Terdapat beberapa elaun tetap yang dinikmati oleh guru yang berkhidmat di Sabah dan Sarawak tetapi tidak dapat dinikmati oleh guru di Semenanjung Malaysia. Ini menjadi masalah bagi kerana sesetengah pegawai PPD tidak mahu meluluskan permohonan pinjaman kerana sekiranya pemohon tersebut balik dan berkhidmat ke semenanjung pula, maka elaun yang dinikmati oleh guru tersebut tidak dapat diperolehi sekiranya berkhidmat di semenanjung.

Kesukaran membuat pengesahan majikan di kawasan pedalaman kerana tiada talian telefon

Kebanyakan sekolah dipedalaman tidak mempunyai talian telefon yang dibekalkan oleh Telekom Malaysia (TM). Jadi sebelum pembiayaan anda lulus, pemohon harus mendapatkan surat dari bahagian atau PPD yang mengatakan bahawa sebarang urusan melalui telefon mestilah menggunakan nombor telefon bimbit yang ditetapkan ataupun dikenalpasti oleh PPD. Surat tersebut haruslah disertakan bersama-sama dengan borang permohonan. Boleh juga dihantar kemudian dengan menggunakan e-mel atau whatsapp.

Mohonlah Personal Loan Dengan Kami

Jom mohon Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan. Kami akan menghantar borang by hand terus kepada anda, ataupun menghantar melalui pos dan juga e-mel borang (kebanyakan koperasi tidak benarkan borang permohonan dihantar melalui emel).

Cikgu dan kakitangan semua, adakah anda berminat buat personal loan?

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Berikan Nama, No.IC, Jabatan & Lokasi, no telefon pejabat, no handphone (sekiranya no berlainan dengan no whatsapp), Tetap/Kontrak, Gaji Pokok, Elaun Tetap dan Jumlah Potongan pada Slipgaji), FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.

https://pinjamanperibadi2u.com.my

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan

Personal Financing Loan

Pinjaman Peribadi Warga Kementerian Pendidikan Malaysia KPM Staff Loan financing 200k, overlap dan fresh loan. Blacklist CCRIS CTOS. Call/ Whatsapp 0192983056

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

error: Content is protected !!