Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Kowaja Personal Loan

Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Kowaja Personal Loan

About Kowaja

Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Kowaja Personal Loan dikenali ramai sebagai Pembiayaan Paling Efisien. Ya itulah tagline yang kita sering dengar dari para agen berdaftar yang sah dan juga part-time loan agent yang submit kes permohonan kepada kawan yang sudah mendaftar. Semuanya mengatakan bahawa pembiayaan koperasi kowaja ini tersangat mudah untuk approve. Betulkah statement tersebut?

Untuk mendapatkan kepastian mengenai perkara ini, jika dapat disoroti lebih kurang 12 tahun yang lepas iaitu sekitar tahun 2008 atau mungkin lebih awal lagi daripada itu, Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Kowaja Personal Loan adalah satu-satunya koperasi yang paling mudah untuk approve terutama kepada pemohon yang sudah mempunyai akaun loan dengan kowaja.

Kebiasaannya, agen atau wakil jualan koperasi akan menelefon pemohon yang layak dan sudah mempunyai akaun dengan Koperasi Wawasan Pekerja-Pekerja Berhad untuk menambah loan. Istilah yang digunakai adalah ‘tambah loan’ dan conversation kepada pemohon pada masa itu adalah ‘tuan/puan nak tambah loan ke sebab tuan/puan masih layak lagi. Kalau nak tambah 10k atau 20k boleh buat. Esok akan dapat duit….’

Begitulah antara komunikasi melalui panggilan telefon kepada customer untuk lock/close sale. Pelanggan hanya perlu mengatakan ‘Ya saya setuju…’ dan pelanggan akan dapat duit loan pada hari berikutnya. Begitulah cepatnya proses permohonan Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad ini. Tidak memerlukan dokumen tambahan atau dokumen baru, apa yang perlu hanya dapatkan cop pengesahan payslip terkini sahaja. Pada masa itu juga, Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Personal Loan adalah salah satu koperasi yang boleh membuka akaun kedua atau beberapa akaun dengan satu koperasi tanpa perlu overlap loan sediada.

Berdasarkan pengalaman, ada diantara agen koperasi yang sanggup balik hari untuk bertemu pelanggan di Negeri Kelantan walaupun agen tersebut tinggal di Kuala Lumpur. Jarak perjalanan tidak perlu dihitung demi memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan. Dan hasilnya tidak disangka-sangka. Rezeki melimpah ruah. Dengan close satu sales sahaja sudah cukup untuk menampung keperluan dan komitmen.

Latar Belakang Koperasi Kowaja

Koperasi Wawasan Pekerja-Pekerja Berhad atau secara ringkasnya dikenali sebagai “KOWAJA” telah ditubuhkan pada 15 Julai 2003 berlandaskan visi Wawasan 2020 dan dasar Koperasi Negara. Sehingga 31 Mei 2016, KOWAJA mempunyai seramai 51,540 orang anggota.

Matlamat utama Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad ialah menyediakan pembiayaan peribadi, khidmat nasihat serta sokongan yang berterusan kepada pihak anggotanya. Keutamaan Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad adalah mementingkan kebajikan anggotanya dan untuk “membebaskan” anggota-anggota dari terus dibelenggu dalam budaya “hutang haram” yang semakin berleluasa.

Mengapa KOWAJA

KOWAJA prihatin kepada keluhan kewangan anggotanya dengan memberi perkhidmatan profesional dan nasihat dari masa ke semasa supaya anggotanya tidak terjerat dalam perangkap budaya ‘hutang haram’.

Dengan itu. Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad telah mengorak langkah dengan mengadakan program penyertaan keanggotaan serta mewujudkan ikatan kerjasama melalui kemudahan pinjaman dari institusi kewangan kepada kakitangan jabatan-jabatan kerajaan, badan berkanun dan koperasi lain

Kriteria Skim Pembiayaan Peribadi-i Berlandaskan konsep Syariah Tawarruq

Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Personal Loan ini terbuka kepada semua individu-individu yang memenuhi syarat-syarat berikut:-

Kelayakan

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur 19 tahun ke atas
 • Tidak melebihi 56 tahun (semasa tamat pembiayaan)
 • Anggota Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad(menjadi ahli serta-merta)
 • Berjawatan tetap / Kontrak (tertakluk terma & syarat)
 • Gaji minima RM1,200

Had pembiayaan

 • Pembiayaan maksima tertakluk kepada kelayakan. Potongan 60% daripada pendapatan tetap bulanan. Jangkamasa pembiayaan. Tertakluk kepada kelayakan
 • Kadar faedah 10% (mengikut produk)

Dokumen

 1. Slip gaji asal terkini dan 2 bulan terdahulu yang telah disahkan oleh majikan
 2. Salinan kad pengenalan pemohon
 3. Salinan bil elektrik/air/telefon yang terkini
 4. Borang BPA 1/79 (2 salinan) (akan dibekalkan/dihantar)
 5. Yuran Anggota
 6. Pendaftaran: RM5.00
 7. Yuran Bulanan: RM30.00
 8. Saham Minima: RM20.00 (sekurang-kurangnya 6 bulan)

Skim ini hanyalah disediakan bagi anggota KOWAJA.

Sekiranya anda belum mendaftar sebagai anggota, sila isikan aplikasi keahlian dengan segera dan hubungi kami di talian 03-4048 2000 atau e-mel di keanggotaan@kowaja.com.my bagi maklumat selanjutnya.

Jadual Bayaran Pembiayaan

Anda boleh mendapatkan jadual bayaran bulanan pembiayaan Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Personal Loan dengan klikContoh Jadual Pembayaran Balik untuk Kadar Istimewa dan Biasa.

Semak Kelayakan

Pembiayaan Peribadi-i adalah untuk Kakitangan Kerajaan, Badan Berkanun dan Agensi Kerajaan yang terpilih.Pengiraan Kelayakan:(jadual)

Hubungi Kowaja

Untuk sebarang pertanyaan dan mendapatkan surat full settlement, sila berhubung dengan :

Koperasi Wawasan Pekerja-Pekerja Berhad
Tingkat 18, Menara AmMetlife
No.1, Jalan Lumut
50400 Kuala Lumpur

Tel: 603-4048 2000

Fax: 603-4048 2001

Emel: pertanyaan@kowaja.com.my

https://pinjamanperibadi2u.com.my

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Kowaja Personal Loan Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad Kowaja Personal Loan

Personal Financing Loan

Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Pekerja-pekerja Berhad atau singkatan Kowaja adalah personal loan cepat lulus. AKPK, CCRIS CTOS tinggi layak. Klik disini

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

Contact KOWAJA

error: Content is protected !!