Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia Berhad (Kowamas)

Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas Personal Loan

How to Apply For A Personal Loan

Pinjaman Peribadi Koperasi Kowamas 019-2983056 Whatsapp/Call. Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 019-2983056. Koperasi Wawasan Malaysia Berhad menawarkan produk pinjaman peribadi dengan kadar yang istimewa. Dana diperolehi dari Maybank. Pihak Kowamas akan membuat semakan melalui OCCIS sebelum pinjaman diluluskan.

Sekiranya pemohon mempunyai rekod blacklist dari mana-mana bank juga blacklist Maybank wajib untuk settle blacklist.

Proses kelulusan adalah lama kerana pihak koperasi melakukan semakan dengan teliti.

Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja. Mohonlah dengan agen kami sekarang.

Pinjaman Peribadi Koperasi Kowamas agent

3 Januari 2018: Pengumuman terkini pinjaman peribadi kowamas. Sekarang ini pihak kami tidak dapat meneruskan urusan permohonan pinjaman peribadi Kowamas kerana tidak mendapat mandat dari Kowamas urusan permohonan loan baru.

Anda boleh merujuk dengan pinjaman koperasi yang lain yang menawarkan pembiayaan yang lebih baik.

Sila baca halaman laman sesawang kami di laman web ini ataupun di laman web yang lain seperti personalfinancingloan.com untuk mendapatkan informasi terbaik loan dari koperasi dan institusi kewangan yang lain.

Untuk mendapatkan baki terkini dan surat full settlement Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad, sila berhubung terus dengan HQ Koperasi Wawasan Malaysia Berhad. Ibu Pejabat Koperasi Kowamas terletak di Kelana Jaya, Selangor

Bulletin loan Ogos 2016 Koperasi Kowamas New Rates: 5.95% p.a

3 August 2016: Pengumuman terkini pinjaman peribadi Kowamas. Ya ini adalah kadar interest baru. Interest baru 5.95%. Kiraan: Payout 90% tolak advance 5 bulan. Dana dari mbsb, ctos tinggi akan reject.

Boleh buka akaun kedua tidak perlu overlap Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad sedia ada. Pinjaman peribadi ini terbuka kepada kakitangan awam di Semenanjung, Sabah dan Sarawak

Peringatan penting: Sila pastikan salinan IC 3 copy yang disahkan benar-benar jelas. Jika kowamas mendapati tidak jelas, maka pemohon perlu mengesahkan semula 3 salinan ic dan ini tentunya akan membuang masa.

Jika masa hendak membuat semula salinan IC berlaku antara 20 haribulan ke atas, anda digalakkan untuk mengesahkan juga penyata gaji bulan berikutnya. Contohnya 20hb Julai 2016, sebaik-baiknya ada menunggu empat atau lima hari lagi untuk mencetak penyata gaji ogos 2016 dan dihantar sekaligus (salinan ic 3 copy disahkan dan penyata gaji ogos 2016 sebanyak 3 copy disahkan)

Bulletin loan January 2016 New Rates: 5.85%

29 January 2016: Pengumuman terkini pinjaman peribadi kowamas. Maaf sekarang ini susah untuk approve kerana mengikut rules and regulation dari Bank Negara (BNM) seperti jika alamat ic di bandar maka gaji bersih selepas buat loan mestilah Rm1,500, harus disertakan payslip pasangan 3 bulan untuk combine gaji bersih kerana mengikut sistem DSR dan proses mengambil masa yang lama untuk lulus. Ramai pemohon yang telah memohon Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad gagal mendapatkan loan kerana prosedur yang ketat dan mereka beralih dengan memohon loan dengan Kobeta.

Details Kowamas Personal Loan

1 January 2016: Permulaan tahun baru dari Koperasi Wawasan Malaysia Berhad yang agak ketat prosedurnya. Salam sejahtera, bermula Januari 2016, promosi pinjaman peribadi kowamas adalah seperti kadar interest sama iaitu 5.85%, kadar payout menjadi 90% tolak Rm360 tolak advance 3 bulan.

Mestilah mempunyai akaun dengan maybank (akaun simpanan, akaun semasa dan lain0lain). Proses dalam 3-4 minggu. Dalam 1-2 minggu jika dokumen lengkap akan dapat panggilan akad dari koperasi. Komitmen tinggi layak.

Kriteria terbaharu: Sila maklumkan jika alamat pada kad pengenalan anda beralamat di bandar atau kampung kerana buat masa ini Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad akan mengambil kira jika alamat bandar maka selapas membuat loan gaji bersih mestilah tidak kurang dari Rm1,000 manakala bagi pemohon bukan alamat bandar maka gaji bersih selepas buat loan mestilah tidak kurang dari Rm700.

Berasaskan patuh syariah (shariah compliant). Sekiranya pemohon ingin duit dengan kadar cepat bolehlah memohon dengan loan Yayasan Ihsan Rakyat (YIR).

Promosi terbaharu 2016 telah bermula! Interest 5.85% sahaja

Ya promosi terkini dari Kowamas telah berlansung sekarang ini. Nikmati kadar keuntungan syariah dari 5.85% dan pinjaman selama 10 tahun maksima. Kini Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad menggunakan dana Bank Muamalat dan bukannya dari Maybank lagi.

Setakat ini payout adalah seperti 93% payout tolak processing fee Rm530. Proses dalam sebulan dapat duit. Jadi mohonlah sekarang. Anda boleh memohon pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat bersama-sama dengan Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad.

Caranya adalah memohon loan yayasan ihsan dahulu dan selepas itu anda mempunyai pilihan untuk membuat Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad pula sekiranya anda memerlukan lebih banyak duit lagi.

Komawas 4.99% - 5.15%- alami kebebasan gaya hidup anda!

Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia Berhad dengan intereset dari 4.99% – 5.15%- alami kebebasan gaya hidup anda! (promosi tamat)​. Antara faedah menjadi anggota Kowamas:

 1. Pulangan dividen yang tinggi
 2. Derma khairat kematian bagi kematian anggota, isteri/suami serta anak-anak anggota.
 3. Derma untuk meringankan beban sara hidup anggota di timpa bencana alam.
 4. Bantuan melanjutkan pelajaran (further study) kepada anggota atau anak-anak anggota yang mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan tertentu.

Terbaharu dari Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad. Kemudahan pembiayaan peribadi berlandaskan konsep syariah. Promosi terkini Kowamas ini didatangkan dengan kriteria seperti berikut iaitu dikhaskan Kerajaan (AG dan non-AG) serta badan berkanun GLC terpilih sahaja, berjawatan tetap dan kontrak layak memohon. (Kontrak di Jabatan Kebajikan Masyarakat diterima. Selain dari itu setakat ini tidak dibenarkan).

Bagi tempoh pembiayaan sekarang ini selama 10 tahun. Cara bayaran balik melalui potongan gaji menggunakan potongan biro angkasa. Kadar keuntungan serendah 4.99% untuk tempoh 2 tahun pembiayaan. Jika tempoh pinjaman melebihi 2 tahun, maka interest rate automatically menjadi 5.15% flat rate.

Kelulusan segera 2-4 minggu tertakluk kepada bahagian processing dan reimburse sistem batch dari bank. Permohonan yang lulus akan masuk ke dalam batch number bagi tujuan bank in duit. Ini bermakna pemohon mendapat duit pinjaman selepas pembayaran batch number pemohon.

Untuk mendapatkan jadual pembayaran personal loan yang terbaharu dari Kowamas, sila klik Jadual Pembayaran Pembiayaan Peribadi Koperasi.

Pinjaman Peribadi Kowamas 5.2% (tamat)

Personal financing-i Koperasi Kowamas dengan usahasama Malayan Banking Berhad (Maybank Berhad) dengan kriteria pembiayaan peribadi seperti dibawah:-

 1. Kadar keuntungan tetap 1-2 tahun 4.99% dan 3-10 tahun adalah 5.2%.
 2. Tempoh pembiayaan (Loan tenure) sehingga 10 tahun max.
 3. Payout 80%.
 4. Berpendapatan Rm1,500 dan ke atas.
 5. Pembiayaan maksima sehingga Rm200,000.
 6. Tempoh proses 6-8 minggu. Jika ada blacklist perlu diselesaikan atau sebarang pinjaman@komitmen dengan Maybank, loan pemohon akan ditolak.
 7. Yuran Rm30 tolak Angkasa fee 0.6%.
 8. Mestilah berkhidmat setahun ke atas.

Sekiranya tidak mahu menunggu lama boleh cuba memohon dengan Koperasi Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) dan Yayasan Perlis RCE masing-masing di link Koperasi Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) dan Yayasan Perlis RCE (RCE).

Untuk mendapatkan jadual pembayaran Kowamas, sila klik jadual pembayaran balik loan koperasi kowamas.

Koperasi Kowamas Interest Rate 5.60% 20 tahun (ditutup)

Berikut merupakan syarat-syarat permohonan pinjaman peribadi Koperasi Kowamas.

 1. Interest ada beberapa klasifikasi iaitu 4.99% untuk 2 tahun, 5.20% 3-10tahun, 5.40% untuk 11-15 tahun dan 5.60% untuk 16-20 tahun.
 2. Payout 94% untuk pinjaman peribadi sehingga 10 tahun, 93% sehingga 15 tahun dan 92% untuk 20 tahun.
 3. Tempoh pembiayaan panjang iaitu sehingga 20 tahun.
 4. Amaun pembiayaan maksima RM200 ribu.
 5. Pembiayaan peribadi tanpa penjamin.

Kakitangan Pos Malaysia juga Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) sangat dialu-alukan untuk membuat pinjaman peribadi dengan Kowamas.

Buat masa ini tempoh pemprosesan adalah 10 hari bekerja tertakluk kepada dokumen mestilah lengkap. Kakitangan awam, state, Majlis Perbandaran serta lain-lain GLC tidak terkecuali untuk membuat Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad.

Berminat? Cara berkomunikasi

Jika anda berminat untuk bertanya ataupun memohon Personal Loan Koperasi Wawasan Malaysia Berhad, anda hanya perlu Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Berikan Nama, No.IC, Jabatan & Lokasi, no telefon pejabat, no handphone (sekiranya no berlainan dengan no whatsapp), Tetap/Kontrak, Gaji Pokok, Elaun Tetap dan Jumlah Potongan pada Slipgaji), FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.

https://pinjamanperibadi2u.com.my

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas Personal Loan Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas Personal Loan

Personal Financing Loan

Yayasan Ihsan Rakyat - YIR Personal Loan Koperasi Malaysia. Promosi Pinjaman Peribadi terhebat. 3 days approval. Call / SMS / Whatsapp slipgaji ke 019-2983056.

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

Contact Pinjaman Peribadi Koperasi Wawasan Malaysia Berhad Kowamas Personal Loan

error: Content is protected !!