Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat

Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat

About Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat

Adakah boleh memohon Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat sekiranya telah berdaftar dengan AKPK?

Jawapannya tidak dibenarkan untuk memohon dengan mana-mana institusi kewangan ataupun koperasi kerana pihak AKPK sendiri sudah membuat penstrukturan semula keseluruhan hutang anda.

Jadi sebarang permohonan baru samada Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat, pinjaman perumahan, permohonan kredit kad tidak boleh dilakukan. Tetapi ada sesetengah kes di mana terdapat kelulusan bagi pemohon yang mempunyai AKPK.

Jadi peluang untuk lulus tetap ada. Jadi mohon sekarang! Sila call/sms/whatsapp 019-2983056

Koperasi Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat

Terdapat beberapa koperasi untuk Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat antaranya dari Koperasi Kekal (Koperasi Pendidikan Usahawan Berhad), Koperasi Gemilang Siswazah Berhad (Kogemilang), Koperasi Perdanajaya Berhad dan Koperasi Kobena.

Komitmen luar yang tinggi dan rekod ccris ataupun ctos yang tinggi menyukarkan pemohon untuk mendapatkan pinjaman peribadi dana dari Bank Rakyat kerana skema kelulusan adalah mengikut ketetapan dari bank manakala proses kelulusan menjadi lambat kerana perlu proses menyaring di bahagian koperasi dan bank.

Koperasi Yang Menjalankan Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat

Maklumat mengenai koperasi yang menjalankan Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat ini dapat diketahui melalui link seperti berikut:-

  1. Koperasi Kekal
  2. Koperasi Gemilang kogemilang
  3. Koperasi Perdanajaya
  4. Koperasi Kobena

Sekiranya tidak berjaya, apa yang anda harus lakukan?

Walaubagaimanapun, bagi pemohon yang tidak mempunyai masalah blacklist/senaraihitam seperti di atas bolehlah memohon untuk mendapatkan Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat tetapi harus diingat proses kelulusan mengambil masa yang agak lama.

Sekiranya tidak boleh menunggu di atas desakan keperluan kewangan yang meruncing,

Anda disarankan untuk memohon dengan koperasi yang lain menggunakan dana sendiri tanpa melalui mana-mana bank.

Pembiayaan Peribadi Apa Yang Boleh Sekiranya Tidak Berjaya Dengan Dana Bank Rakyat?

Penjawat awam (kakitangan kerajaan dan badan berkanun terpilih) masih mempunyai ruang untuk memohon sekiranya Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat tidak berjaya.

Terdapat beberapa institusi kewangan yang menguruskan dana sendiri tanpa melalui dana bank seperti Yayasan Ihsan Rakyat (YIR), Yayasan Perlis RCE (YYP) dan Petronesa.

Akan dikemaskini dalam entri yang lain sekiranya terdapat beberapa koperasi yang menjalankan khidmat pembiayaan peribadi menggunakan dana sendiri.

Kategori Yang Layak Memohon Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat

Kategori yang layak memohon pinjaman peribadi dana Bank Rakyat

  1. Kerajaan berjawatan tetap sahaja.
  2. Anggota Polis DiRaja Malaysia (PDRM).
  3. Badan berkanun terpilih sahaja.
  4. Swasta, peniaga, pelajar, mahasiswa, surirumah, anggota tentera (askar) tidak layak sama sekali

vipmalaysia.com

Untuk yang menggemari masakan melayu dan ingin membuat kuih tradisional, kini anda tidak perlu beli buku resepi digedung buku kerana semuanya boleh didapati laman web vipmalaysia.com.

Pelbagai masakan dan beratus resepi semuanya terdapat di sini.

Cara penyediaan dan cara memasak dinyatakan secara terperinci dan lengkap dengan gambar untuk memudahkan pembaca dan pengguna mencuba resepi yang diberi. Bagi yang belum pandai memasak inilah tempatnya untuk belajar cara memasak .

Manakala bagi yang sudah mahir memasak boleh juga mencuba resepi yang ada dalam laman web ini. Bagi yang ingin memberikan sumbangan resepi bolehlah maklumkan kepada pihak admin.

MBSB Waslah- Kesukaran Memohon Pinjaman Peribadi

MBSB Waslah- Kesukaran memohon Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat

Sekiranya tuan/puan sudah menerima surat dari MBSB yang menyatakan bahawa MBSB sudah membuat booking in-transit lebih awal dari tahun sebenar peningkatan ansuran bulanan (contohnya ansuran baru tahun 2018 tetapi telah diblok tahun ini), maka cara yang boleh dilakukan oleh pemohon buat masa ini adalah dengan pergi ke ibu pejabat Angkasa dan dapatkan surat Angkasa 2/79 yang menyatakan dengan jelas bila MBSB akan membuat pemotongan baru.

Pemohon masih boleh membuat pinjaman baru (fresh loan) dengan mana-mana koperasi tetapi dihadkan untuk tahun yang belum ada peningkatan bayaran bulanan MBSB Waslah.

Contohnya tempoh pinjaman selama 4 tahun sahaja dari max 10 tahun ( tempoh pembiayaan yang dibenarkan max 10 tahun sepatutnya sehingga tahun 2024 tetapi diluluskan sehingga tahun 2018 sahaja kerana selepas dari tahun 2018 akan berlaku peningkatan dalam bulanan pinjaman MBSB Waslah.

Perhatian kepada pemohon yang memohon pembiayaan peribadi selepas Hari Raya Aidilfitri 2014

Pemohon yang mempunyai pinjaman MBSB Waslah sebelum ini akan menghadapi sedikit kesulitan untuk membuat pembiayaan peribadi bermula selepas Hari Raya Aidilfitri tahun 2014 kerana pihak MBSB sudah block booking in-transit dalam Angkasa.

Sebagai contoh, sekiranya potongan ansuran MBSB Waslah yang baru akan dipotong dalam tahun 2017, bermakna semua permohonan baru dengan koperasi tidak boleh sehingga max 10 tahun lagi kerana diambil dari perbezaan tahun pembayaran ansuran baru dengan tahun semasa.

Jadi dalam contoh di atas, pemohon layak meminjam utk tempoh pembiayaan selama 3 tahun (yakni 2017 tolak 2014 tahun semasa).

Jadi jumlah loan akan jadi berkurangan disebabkan tempoh pembiayaan yang pendek. Harap maklum.

Berminat? Cara berkomunikasi

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Berikan Nama, No.IC, Jabatan & Lokasi, no telefon pejabat, no handphone (sekiranya no berlainan dengan no whatsapp), Tetap/Kontrak, Gaji Pokok, Elaun Tetap dan Jumlah Potongan pada Slipgaji), FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.

https://pinjamanperibadi2u.com.my

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi Dana Bank Rakyat

Personal Financing Loan

Ingin mengetahui mengenai pinjaman peribadi dana Bank Rakyat? Jika gagal mendapat pembiayaan Bank Rakyat, anda boleh mencuba dengan Koperasi dana bank. More

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

error: Content is protected !!