Pinjaman Peribadi Kobeta - Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Pinjaman Peribadi Kobeta - Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

About Pinjaman Peribadi Kobeta - Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Pinjaman Peribadi Kobeta @ Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad- Fast Cash-i Personal Loan. Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 0192983056. Penubuhan koperasi ini pada tahun 1993 yang dahulunya dikenali sebagai Koperasi Bersatu Tenaga Melaka Berhad dan ditukar kepada Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad (KOBETA).

Berita baik kepada pemohon yang bermasalah kerana Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad menawarkan pinjaman peribadi kepada pemohon yang mempunyai rekod bankruptcy. Semua produk pembiayaan peribadi Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad adalah syariah compliant dan mengikut prinsip syariah antarabangsa.

Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja. Buat masa ini terdapat dua (2) pakej baru pembiayaan peribadi dikenali sebagai Kobeta KC2 (Fast Cash) dan Kobeta C1 (Normal)

Pinjaman peribadi Koperasi Kobeta

Terdapat 2 dana yang ditawarkan oleh Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad dari cimb dan bank rakyat.

Terms of financing:

  1. Customer/ Pemohon tidak boleh mempunyai ctos jika dana dari cimb bank tetapi boleh ada rekod ctos jika melalui Bank Rakyat.
  2. Pemohon mesti memberikan buku akaun maybank atau penyata muka depan yang di print di branch maybank untuk tujuan bank in duit loan ke dalam akaun. Selain dari akaun Maybank tidak diterima.
  3. Kadar interest 4.99%. Payout 81% tolak Rm1,080 yuran 3 tahun dan tolak deposit 2 bulan. dan yuran Rm30. Proses kelulusan AG: 10 hari bekerja, State: 14 hari bekerja. Bank in duit mengambil masa kerana melalui bank.
  4. Jawatan tetap sahaja. Bagi kakitangan kontrak yang ingin memohon (contract staff), sila ke halaman koperasi untuk pekerja kontrak.

Sorry, tiada jadual pembayaran. Untuk mendapatkan jumlah loan, bayaran bulanan dll, anda boleh menghubungi kami di talian seperti yang tertera dalam laman web ini.

Kobeta KC2 Fast Cash Personal Financing

Bagi yang inginkan proses kelulusan loan dengan cepat dan mudah digallakan untuk memohon pakej pinjaman peribadi Kobeta KC2 Fast Cash Personal Financing Loan.

Terms of financing:

  1. Terbuka kepada kakitangan awam (AG) berjawatan tetap dan Polis dengan interest 4.99% setahun. Selain dari itu kadar interest adalah 5.99% (bagi slipgaji universiti awam, majlis daerah, dewan bandaraya dsb.)
  2. Kriteria terbaik: Pemohon yang mempunyai rekod blacklist melebihi Rm30k juga layak memohon.Bagi amaun CTOS melebihi Rm30k, kadar interest menjadi 6.99%. Payout 82% tolak Rm440 fees deducted tolak advance 2 bulan.
  3. (Berkuatkuasa pada Julai 2013, had tempoh pinjaman peribadi bagi semua permohonan pinjaman Kobeta telah dipendekkan menjadi 10 tahun seperti arahan Bank Negara Malaysia).
  4. Amaun pinjaman sehingga Rm200 ribu. Yuran koperasi Rm30. Baru bekerja 6 bulan layak memohon. Kelulusan sangat cepat iaitu 8 hari bekerja kerana menggunakan dana sendiri.

Untuk mengetahui jadual pembayaran Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad Cash-i, jadual kobeta cash-i5.99

Kobeta KC1 Normal Personal Financing

Produk pinjaman peribadi Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad dikenali sebagai Kobeta KC1 Normal Personal Financing. Menggunakan dana dari Bank Rakyat. Payout 92% tolak Rm840 fees deducted tolak advance 2 bulan. Yuran koperasi rm30 setiap bulan sebagai caruman ahli. Manakala tempoh proses 3-4 minggu bergantung kepada berapa banyak permohonan yang masuk ke bahagian processing.

Kriteria item lain pinjaman peribadi Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad sama seperti Kobeta KC2 (Fast Cash). Untuk mengetahui jadual pembayaran Kobeta Cash-i, sila klik sini

Menggunakan dana dari Bank Rakyat. Untuk bank in duit loan pemohon mesti membuka akaun simpanan atau akaun semasa Bank Rakyat.

Kobeta for Bancruptcy Personal Financing

Produk pembiayaan peribadi Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad ini adalah yang paling popular kerana pemohon yang mempunyai masalah sehingga bankrapsi (muflis) boleh memohon loan dengan Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad.

Interest 6.99%, payout 88% nett.

Matlamat pinjaman peribadi Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad ini adalah menyelesaikan kesemua amaun bankruptcy yang direkodkan Jabatan Insolvensi Malaysia (JIM).

Pihak kami akan menghubungi pemohon untuk mendapatkan dokumen-dokumen yang terkini seperti slipgaji. Contohnya sekiranya memohon pinjaman bulan 9, perlu menyediakan slipgaji untuk bulan 9,8 dan 7 masing-masing sebanyak 3 salinan setiap satu. Dari semasa ke semasa sehingga bulan 12, pemohon dikehendaki mendapatkan salinan slipgaji terkini bulan 10,11 dan 12 (disahkan).

Proses yang lambat iaitu memakan masa 3 bulan kerana proses yang amat sukar dan lambat untuk membuat pinjaman. Tetapi Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad membenarkan pinjaman peribadi kepada yang bankruptcy tetapi harus menunggu tempoh seperti yang ditetapkan.

Penting: pemohon perlu menghubungi Jabatan Insolvensi untuk mendapatkan keterangan lanjut mengenai butiran kebankrapan dan mendapatkan pegawai yang menghubungi kes bankruptcy tuan/puan. Pemohon perlu memperolehi surat berkaitan kebankrapan dari Jabatan Insolvensi dan juga dari bank yang mengenakan status bankruptcy kepada pemohon.

https://pinjamanperibadi2u.com.my

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Pinjaman Peribadi Kobeta - Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Personal Financing Loan

Pinjaman Peribadi Kobeta @ Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad untuk yang blacklist tinggi ctos ccris bankruptcy. Mohon sekarang. Call/ Whatsapp 0192983056

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

Contact Kobeta

error: Content is protected !!