Pinjaman Peribadi Polis DiRaja Malaysia (Anggota)

Pinjaman Peribadi Polis DiRaja Malaysia (Anggota)

From Wikipedia : Police DiRaja Malaysia PDRM

Pinjaman Peribadi Polis DiRaja Malaysia khas untuk anggota. The Royal Malaysia Police (Abbreviation: RMP; Malay: Polis Diraja Malaysia, PDRM) is a national police agency in Malaysia.

The force is a centralised organisation with responsibilities ranging from traffic control to intelligence gathering. Its headquarters is located at Bukit Aman, Kuala Lumpur.

The police force is led by an Inspector-General of Police (IGP). The post is held by Tan Sri Khalid Abu Bakar. The constitution, control, employment, recruitment, fund, discipline, duties and powers of the police force is specified and governed by the Police Act 1967.

In carrying out its responsibilities, the regular RMP is also assisted by a support group of Extra Police Constables, Police Volunteer Reserves, Auxiliary Police, Police Cadets and a civilian service element.

Rakan Cop is a community outreach programme launched in 9 August 2005.

The RMP constantly co-operates closely with police forces worldwide, which include those from the five neighbouring countries Malaysia shares border with: Indonesian National Police, Philippine National Police, Royal Brunei Police Force, Royal Thai Police and Singapore Police Force.

*source from wikipedia

About Pinjaman Peribadi Polis DiRaja Malaysia (Anggota)

Bagi anggota polis tidak kira kakitangan ibupejabat Bukit Aman, polis kontinjen, ibupejabat polis daerah dan sebagainya, anda boleh membuat permohonan pinjaman peribadi dengan semua bank dan koperasi yang terdapat di Malaysia kerana anggota polis dikategorikan sebagai kakitangan kerajaan penuh (sama seperti permohonan pinjaman kakitangan kerajaan AG cuma payslip berbeza dikeluarkan oleh PDRM manakala AG dikeluarkan oleh Kementerian Kewangan).

Buat masa ini kelayakan yang dikira adalah 60% sahaja dari jumlah pendapatan tetap (gaji asas@kasar campur elaun tetap). Terdapat banyak elaun tetap yang boleh dikira seperti elaun PGA dan lain-lain elaun tetap. Sila refer pada halaman utama laman web ini sekiranya terdapat kelayakan melebihi 60% sama seperti yang pernah dilakukan oleh MBSB dengan pakej skim Waslah.

Anggota polis akan mendapat manfaat dari segi kadar interest, payout dan tempoh pemprosesan yang sama seperti kakitangan penjawat awam AG. Sekiranya ingin membuat loan tanpa melalui potongan biro angkasa tetapi masih dipotong dalam slipgaji, anda bolehlah memohon personal loan melalui Yayasan Ihsan Rakyat (YIR). Untuk memohon loan melalui potongan biro angkasa, anda boleh mendapatkan senarai koperasi yang layak membuat pinjaman peribadi untuk anggota polis.

Sila berhubung dengan pihak kami untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai koperasi yang dibuka permohonan loan atau tidak.

Pihak kami akan sedaya upaya mencari koperasi yang sesuai dan terbaik bagi membantu situasi kewangan semasa anda.

Berminat? Cara berkomunikasi

Call/SMS/Whatsapp: 019-2983056 (Send payslip terkini dan komunikasi secara terus dengan kemudahan direct link whatsapp seperti di atas dengan tidak perlu save nombor telefon 019-2983056, FaceBook/E-mel: hashimbank@gmail.com.

https://pinjamanperibadi2u.com.my

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Pinjaman Peribadi Polis (Anggota) Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi Polis DiRaja Malaysia (Anggota)

Personal Financing Loan

Pinjaman Peribadi Polis DiRaja Malaysia khas untuk anggota polis. Kelayakan 60% potongan Biro Angkasa dan Skim Potongan Gaji Majikan. Call/ Whatsapp 0192983056

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

error: Content is protected !!