Pinjaman Peribadi Yayasan Perlis Berhad RCE YYP Personal Loan

Pinjaman Peribadi Yayasan Perlis Berhad RCE YYP Personal Loan

About RCE Yayasan Perlis Personal Loan

Pinjaman Peribadi Yayasan RCE Perlis: Pembiayaan Tanpa Ragu-Ragu. RCE Yayasan Perlis Berhad (YYP) Personal Loan. Untuk semakan kelayakan pinjaman peribadi Yayasan Perlis, sila Call/SMS/Whatsapp payslip e penyata gaji terkini ke 019-2983056. Akses slipgaji e penyata gaji & laporan anm dengan klik epenyatagaji.

Produk pinjaman peribadi terkini dari Yayasan DPM Perlis @ RCE (Dewan Perniagaan Melayu Perlis Berhad) untuk kakitangan Tetap dan Pekerja Kontrak. Sila baca halaman ini dan beberapa halaman seterusnya untuk mengetahui skim pinjaman peribadi yang bersesuaian dengan situasi anda.

Buletin Personal Loan 2019: Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis (Yyp Rce) 2019 - 2020

1 Januari 2019: Happy New Year 2019: Selamat menyambut Tahun Baru 2019 dari team sales yyp. Semoga beroleh kejayaan pada tahun ini. Promosi pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat setakat ini adalah masih seperti dulu dengan 7.99% keuntungan dan tempoh pembiayaan 10 tahun.

Borang on-line YYP: Seperti biasa untuk mendapatkan borang on-line anda boleh klik download di button kiri ataupun just click download_borang.html.

Borang yang lengkap sahaja akan diproses oleh bahagian processing YYP. Jika borang tidak lengkap, borang anda tidak direkodkan ke dalam sistem

Prosesnya pula? Proses kelulusan sepantas kilat 3 hari bekerja sahaja (proses akan tergendala dan kelewatan berlaku jika ada masalah dokumen)

Tunggakan ansuran YYP Anda boleh menggunakan DUITNOW ataupun terus bank in ke akaun Yayasan Ihsan Rakyat. Hubungi YYP untuk lebih kepastian

Cara mendapatkan surat penyata baki semasa atau surat full settlement Yayasan Perlis (yyp) Hubungi nombor telefon Yayasan Perlis RCE dan sediakan pembayaran secukupnya untuk mengeluarkan surat full settlement yayasan perlis rce

Buletin Loan 2018: Yayasan Perlis (YYP)

20 June 2018: Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis borang on-line terbaru: Jangan guna borang lama kerana anda terpaksa buat sekali lagi jika masih menggunakan borang permohonan on-line yang lama. Cara untuk mengetahui borang YYP yang anda gunakan adalah borang online yang baru, sila lihat perkataan YYP 11A/18 di penjuru bawah kiri setiap borang. Boleh download borang on-line di download_borang.html

20 June 2018: Yayasan Ihsan Rakyat mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Kami wakil sah pinjaman peribadi Yayasan Ihsan Rakyat mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.

15 June 2018: Download Borang On-line Yayasan Perlis RCE. Mulai dari tarikh ini, semua permohonan pembiayaan Yayasan Ihsan mestilah menggunakan borang online. Borang online Yayasan Ihsan boleh di dapati dengan klik download borang di bahagian kiri dan ikut arahan. Borang Yayasan Ihsan yang lengkap dengan tandatangan dan isi borang online Yayasan.

18 Mei 2018: Yayasan Ihsan Rakyat mengucapkan Selamat Berpuasa: Kami wakil sah pinjaman peribadi Yayasan Perlis RCE mengucapkan selamat berpuasa di Ramadhan Al-Mubarak. Jangan lupa mohon pinjaman peribadi RCE Yayasan Perlis dengan kami ya.

March 2018: Pekerja kerajaan kontrak layak lagi untuk beberapa akaun yayasan perlis rce. Kakitangan kontrak kerajaan yang berkhidmat 2 tahun dan sudah pernah membuat pembiayaan pertama kali dengan Yayasan Perlis (YYP) boleh memohon pinjaman peribadi kali kedua. Ya caranya adalah dengan menghubungi pihak kami untuk mendapatkan keterangan lanjut dan menghantar borang yang sama dokumennya seperti permohonan pinjaman peribadi kali pertama dengan pihak Yayasan.

Max pembiayaan masih lagi rm15k untuk tempoh 10 tahun. Akaun kedua loan yayasan, amaun 15k max akan dipertimbangkan dengan mengambilkira beberapa faktor seperti komitmen luar, syarat kontrak dll

Kakitangan Kontrak Nak Apply Personal Loan RCE Yayasan Perlis

2 Januari 2018: Pekerja kerajaan kontrak layak lagi untuk apply pinjaman peribadi. Kakitangan Jasa (Jabatan Hal Ehwal Khas) Jabatan Perdana Menteri, MPOB, FAMA, Majlis Perbandaran dan Majlis Daerah Kerajaan Tempatan, Agensi Berkaitan Kerajaan, Kerajaan Negeri dan Persekutuan yang berjawatan kontrak boleh memohon personal loan dengan RCE Yayasan Perlis dengan proses kelulusan istimewa 3-5 hari bekerja lulus. Dan nilai pinjaman max rm15k selama 10 tahun. Mohon sekarang sebelum terlambat

Buletin Personal Loan November 2017: Yayasan Perlis (YYP) 14 November 2017: Panduan isi borang biru dan borang pinjaman peribadi yyp. Berkuatkuasa serta merta, semua borang permohonan pinjaman peribadi YIR dan YYP wajib diisi menggunakan pen dakwat basah hitam saiz 0.7mm/1.0mm (truegel/pilotgel/gelpen).

Tidak dibenarkan menggunakan ball pen untuk mengisi borang. Untuk tandatangan juga tetap sama iaitu menggunakan pen dakwat basah hitam

2 November 2017: Jumlah pembiayaan max untuk kontrak staf. Max loan utk staf kontrak 15k sahaja. Jika nak buat lebih dari 15k, perlu buka akaun kedua. Akaun kedua akan dibuka selepas pembiayaan yang pertama dengan Yayasan Ihsan Rakyat approve dan sudah dipotong dalam slipgaji. Terbuka kepada state government contract, agensi kerajaan seperti Risda, LHDN dan lain-lain

Buletin Personal Loan April 2017: Yayasan Perlis Menggantikan Yayasan Ihsan 6 September 2017: Kontak staf kini layak buat. Betul ke? Ya. kakitangan awam berjawatan kontrak (AG kontrak) adalah layak untuk memohon personal loan yir ataupun yyp tetapi syarat nya pemohon mestilah bekerja sekurang-kurangnya 2 tahun dalam perkhidmatan sebelum membuat pinjaman peribadi. Keistimewaan yang dinikmati adalah sama dengan kakitangan kerajaan berjawatan tetap. YYP juga boleh buat.

Interest rate adalah sama yang dinikmati oleh penjawat awam tetap iaitu 7.99%, 8.99% dan 9.99%.

Buletin Loan April 2017: Yayasan Perlis Menggantikan Yayasan Ihsan

Yayasan Ihsan tiada lagi loan untuk AG penjawat awam. Ya, sekarang ini digantikan dengan RCE Yayasan Perlis (YYP). Ini kerana payslip pemohon sekarang ini kebanyakan sudah melebihi 60% dan pemotongan melalui payslip e penyata gaji anm tidak dapat dilakukan. Maka pemohon kena bayar sendiri pinjaman peribadi anda di kaunter/ cash deposit machine.

Pengiraan had kelayakan pinjaman peribadi harus ditolak Rm25 yuran koperasi terlebih dahulu dan barulah loan max dapat dihitung.

Borang Biro Angkasa BPA harus ditandatangani oleh majikan bagi menggantikan borang YIR10 Yayasan Ihsan Rakyat (surat kebenaran pemotongan gaji)

7 April 2017: Intransit MBSB problem. Booking intransit oleh MBSB pakej Waslah. Ya. Memang menjadi masalah ketika ini. Personal Loan tidak akan dapat diluluskan. Susah dan ramai yang merungut sebab baru naik gaji bulan april ini tetapi tidak dapat buat loan.

Buletin Loan June 2016: Yayasan Perlis 9 June 2016

Cut-off date untuk dapat duit sebelum raya. Pihak kami akan memaklumkan kepada pemohon yang dimuliakan akan tarikh terakhir borang pinjaman peribadi yang lengkap dan mesti sampai di HQ Yayasan Ihsan/Yayasan Perlis untuk anda mendapat duit sebelum raya. Buat masa ini belum ada tarikh yang dikeluarkan oleh pihak HQ Yayasan.

9 June 2016: Promosi Aidilfitri untuk kakitangan kerajaan. Selamat menyambut bulan puasa Ramadhan al-mubarak tahun ini semoga diberkati Allah SWT. Kepada pemohon yang layak diharap dapat memohon personal loan dengan kami untuk kegunaan raya tahun ini seperti membeli baju raya baru, kasut raya, kenderaan baru dan untuk balik kampung halaman masing-masing. Anda bolehlah memohon personal loan YIR/YYP dengan pihak kami.

Maaf kami tidak menyediakan perkhidmatan semakan status jika anda telah membuat personal loan dengan pihak lain. Jadi untuk memastikan personal loan anda mendapat keputusan lulus atau tidak anda semestinya memohon personal loan dengan pihak kami. Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Kami menghulur 10 jari tanda mohon kemaafan. Maaf Zahir dan Batin dari pihak kami.

Selamat pulang ke halaman dengan keadaan yang selamat sejahtera hendaknya. Berhati-hati di jalanraya. Usah berkejar-kejar untuk pulang ke kampung halaman. Rancanglah perjalanan anda dan keluarga. Bagi yang menyambut di perantauan, jangan bersedih.

Buletin Personal Loan May 2016: Yayasan Perlis interest rate 20 Mei 2016: Interest rate Yayasan Perlis sudah dinaikkan kepada 8.99%. Ingin dimaklumkan bahawa mulai mei 2016, semua pinjaman peribadi YYP secara automatik dinaikkan menjadi 8.99% daripada 7.99%. Pihak yayasan tidak menyediakan repayment table untuk kadar baru ini. Anda boleh whatsapp payslip untuk pihak kami membuat kiraan kelayakan pinjaman peribadi anda. Bagi pemohon universiti awam, hospital awam dan kerajaan negeri yang layak boleh memohon.

2016 Latest Personal Loan offers to Government of Malaysia (AG Payslip)

We offer latest personal loan w.e.f 1st June 2015, pembiayaan peribadi RCE Yayasan Perlis telah menukar kadar interest menjadi 8.99% dan 9.99%. Pemohon bergaji Rm2,000 ke atas dan gaji bersih Rm1,000 layak buat personal loan dengan Yayasan Perlis RCE.

Tetapi bagi yang bergaji kurang Rm2k interest rate menjadi 9.99% tetapi mesti bergaji bersih yang tinggal dalam payslip Rm1,000. Interest rate ini juga kekal untuk pinjaman peribadi promosi tahun 2016. Sila semak dengan majikan anda samada adakah majikan membenarkan anda membuat personal loan sebelum anda memberikan confirmation bagi pihak kami menghantar borang kepada anda.

Pinjaman Peribadi RCE YAYASAN PERLIS interest 7.88% sahaja

Ingin dimaklumkan bahawa kadar interest terkini bagi personal loan RCE Yayasan Perlis (YYP) adalah 7.88% dan tiada lagi interest rendah seperti 6.88% kerana interest 6.88% kini ditawarkan hanya kepada goverment staff (AG) dan polis yang diambil alih oleh Yayasan Ihsan Rakyat (YIR).

Ini bermakna Yayasan Perlis RCE (YYP) hanya dibuka kepada kakitangan non AG (seperti Dewan Bandaraya, Majlis Daerah dan Majlis Perbandaran, Universiti dan Hospital serta GLC terpilih).

Kriteria utama membolehkan pinjaman peribadi ini dilakukan adalah pendapatan (gaji pokok+elaun tetap) mestilah melebihi Rm2,000 dan gaji bersih mestilah tidak kurang dari Rm900 selepas pinjaman baru dibuat. Contohnya sekarang ini pada payslip bulan ini gaji bersih pemohon adalah Rm1000 tetapi pihak Yayasan Perlis RCE hanya membenarkan potongan ansuran bulanan setakat Rm100 sahaja kerana gaji bersih selepas pinjaman baru dengan RCE Yayasan Perlis mestilah tidak kurang dari Rm900.

Harap maaf kerana pihak kami tidak dibekalkan dengan jadual pembayaran RCE Yayasan Perlis dengan interest 6.88% dan 7.88%. Syarat-syarat untuk loan application adalah seperti berikut:-

Kadar interest 7.88%.

Umur pemohon mestilah 26 tahun dan ke atas. Jika kurang beberapa bulan untuk mencapai umur yang ditetapkan, maka permohonan akan ditolak.

Tempoh processing personal loan RCE Yayasan Perlis adalah 4-7 hari sekiranya dokumen lengkap. Jika ada dokumen yang tidak lengkap atau pending maka proses akan dikira semula.

Blacklist CTOS melebihi Rm20k dibenarkan tetapi kadar interest dinaikkan menjadi 10%.

Jadual Pembayaran RCE>>

https://pinjamanperibadi2u.com.my

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Pinjaman Peribadi Yayasan Perlis Berhad RCE YYP Personal Loan Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi Yayasan Perlis Berhad RCE YYP Personal Loan

Personal Financing Loan

Pinjaman Peribadi Yayasan Perlis Berhad RCE-YYP adalah pembiayaan 3 hari proses. Max loan RM200k,. AKPK. Ccris Ctos dan Blacklist diterima. Apply sekarang

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

Contact Pinjaman Peribadi Yayasan Perlis Berhad RCE YYP Personal Loan

error: Content is protected !!