Pinjaman Peribadi Maybank Berhad MBB Personal Loan

Pinjaman Peribadi Maybank Berhad Personal Loan

About Pinjaman Peribadi Maybank Berhad Personal Loan

Pinjaman Peribadi Maybank Berhad (Malayan Banking Berhad)- MBB merupakan bank yang paling terkenal di Malaysia. Bank yang mempunyai banyak cawangan di seluruh negara dan bank yang paling banyak mesin pengeluaran wang tunai dan deposit di Malaysia. Maybank juga mempunyai rangkaian teknologi yang terulung dengan memperkenalkan aplikasi bayaran secara on-line (atas talian) yang terawal di Malaysia. Aplikasi bayaran on-line tersebut dikenali sebagai Maybank2u.

Masa dulu-dulu, pembayaran pinjaman peribadi bank yang tidak melalui potongan gaji majikan (PGM) iaitu dengan potongan biro angkasa (bpa) kadang-kadang terlewat untuk dibayar. Ini kerana semua perkhidmatan perlu dibayar secara tunai terus ke kaunter bank yang berhampiran. Adakalanya terpaksa menunggu lama di kaunter bank sementara menanti nombor giliran anda dipanggil oleh mesin pengiraan barisan (queue number machine).

Ini membuatkan ramai di antara kita pada masa lalu yang terpaksa menunggu lama dan tidak kurang juga menunggu berjam-jam semata-mata untuk membayar pinjaman peribadi bank, membayar ansuran bulanan sewa beli kereta (hired purchased loan), installment rumah dan memindah tunai ke akaun lain (transfer duit).

Dengan adanya aplikasi dalam talian, bayaran komitmen bulanan dapat diselenggara dengan mudah dan efisien tanpa perlu beratur panjang di kaunter bank. Berdasarkan pengalaman, inilah website yang mula-mula sekali digunakan iaitu maybank2u.com.my. Aplikasi payment online website ini telah lama digunakan sejak dari tahun 2002 hingga sekarang. Jika dahulu bayaran bil siaran televisyen berbayar Astro hanya boleh dibayar di Pejabat Pos, tetapi dengan adanya maybank2u.com.my, bukan sahaja bil Astro, tetapi segala jenis bil dapat dibayar melalui website.

Begitulah cepatnya teknologi yang dahulunya semua transaksi bayaran dilakukan secara fizikal (cetakan resit menggunakan printer). Selepas itu menggunakan PC iaitu komputer dengan kewujudan laman web dan kini pula dengan menggunakan tablet ataupun telefon bimbit (smartphone) dengan adanya apps (aplikasi pintar) di Google Playstore dan Apple Apsstore.

Pinjaman Peribadi Maybank Berhad Personal Loan

Bank terkemuka di Malaysia yang menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan seperti pinjaman peribadi, pinjaman perumahan, pinjaman kenderaan, kredit kad, tawaran biasiswa kepada pelajar cemerlang dan lain-lain. Bagi kakitangan kerajaan yang berminat untuk memohon pinjaman peribadi dengan dana Maybank boleh berbuat demikian dengan membuat permohonan di beberapa koperasi seperti Koperasi Wawasan Malaysia Berhad dan Koperasi Pendidikan Islam Berhad (Ukhwah).

Walaubagaimapun, pemohon yang telah menghantar borang permohonan koperasi yang disebutkan di atas perlu melalui beberapa peringkat seperti koperasi akan menyemak status kredit menggunakan sistem occis, ccris yang dijana oleh bank negara dan sistem ctos. Sila ambil perhatian bahawa laman web yang anda sedang buka sekarang ini hanya terbuka kepada kakitangan kerajaan sahaja.

Kepada pekerja swasta, jangan membuat panggilan telefon ke nombor telefon bimbit seperti dibawah ataupun yang ada dalam laman web ini kerana nombor talian tersebut nombor hotline bagi penjawat awam sahaja. Bagi pekerja swasta, anggota tentera, peniaga, pesara kerajaan yang ingin membuat pinjaman peribadi, untuk pekerja swasta. Harap maklum dan ambil perhatian dalam perkara ini

Terbuka kepada kakitangan kerajaan berjawatan tetap dan polis sahaja.

Financing Products

Terdapat beberapa produk pinjaman peribadi yang disediakan seperti berikut:-

 • ASB Financing-i
 • ASB2 Financing-i
 • Car Financing
 • Hire Purchase
 • Al-Ijarah Thumma Al-Bai (AITAB)
 • My First Car Plan
 • Cash Line Facility (Overdraft)

Islamic Financing

 • Maybank Islamic Personal Financing-i (MIPF-i)
 • Commodity Murabahah Term Financing-i (CMTF-i)
 • Al-Ijarah Thumma Al-Bai(AITAB)
 • Mortgage

MaxiHome Flexi Loan

 • Commodity Murabahah Home Financing-i
 • Commodity Murabahah Shophouse Financing-i
 • Foreign Currency Offshore Property Financing-i

Pinjaman Peribadi Maybank Islamic-i (MIPF-i)

Live a Brighter Life with Maybank Islamic Personal Financing-i. Hassle Free – No Guarantor or Collaterals required

Features

 1. Fixed monthly installment
 2. Financing Amount: Minimum Financing amount RM5,000 | Maximum Financing amount RM100,000
 3. Tenure: Minimum tenure 2 year | Maximum tenure 6 years
 4. Profit Rate: Financing amount RM5,000 to RM20,000 (8% per annum fixed rate), Financing amount RM20,001 to RM50,000 (7% per annum fixed rate), Financing amount RM50,001 to RM100,000 (6.5% per annum fixed rate)
 5. Benefits Monthly installment payment as low as RM115.28* per month. No documents stamping. No processing fee. Fast Approval. View the Maybank Islamic Personal Financing-i Monthly Installment Table

Who can apply

Individual Malaysian Citizen aged between 21 to 60 years old. Minimum income of RM30,000 per annum

Documents Required

 • Application form together with: Copy of NRIC (both sides)
 • Latest 2 months’ salary slips
 • Latest 6 months’ savings account activity/current account statements.

If you are self-employed

 • Copy of NRIC (both sides)
 • Latest BE form with official tax receipt
 • Copies of Business Registration
 • Latest 6 months’ Bank Statements

Fees & Charges Late payment Charge

1% p.a on the amount in arrears, calculated from overdue date till date of full monthly payment. No processing Fees or stamping fees. No Early settlement fees for early settlement of Maybank Islamic Personal Financing-i

*Terms and conditions apply

Personal Loan Kowamas MBB

Pinjaman peribadi Koperasi Kowamas (Koperasi Wawasan Malaysia Berhad) telah lama diwujudkan dengan dana kewangan dari Maybank (MBB). Pinjaman peribadi ini akan menyemak rekod OCCIS pemohon. Rekod OCCIS adalah rekod urusniaga MBB ke atas pemohon-pemohon. Jadi sekiranya pemohon mempunyai apa sahaja kemudahan kewangan dari MBB, maka peluang untuk membuat pembiayaan dari Kowamas adalah sukar dan amat tipis sekali (reject) ditambah pula jika terdapat rekod blacklist di OCCIS.

Personal Loan Ukhwah Maybank

Pinjaman peribadi Koperasi Pendidikan Ukhwah adalah antara koperasi yang popular di Malaysia. Dana pembiayaan ini dibekalkan dari Maybank. Jadi kriteria dan tatacara permohonan pinjaman peribadi dengan Ukhwah Maybank juga adalah lebih kurang sama dengan pinjaman peribadi Kowamas.

Pinjaman Peribadi Koperasi Ukhwah Dan Kowamas (dana Maybank) Untuk Swasta

Bagi yang bekerja di sektor swasta pula bolehlah berhubung terus dengan cawangan Maybank yang berhampiran dengan anda kerana pembiayaan peribadi Maybank menerusi koperasi Ukhwah dan Kowamas adalah terhad kepada penjawat awam (kakitangan kerajaan) sahaja. Pihak kami tidak menguruskan pembiayaan untuk kakitangan swasta, peniaga, pesara dan lain-lain.

Loan Proses Lambat Dan Ditolak 'Reject'

Bagi yang menginginkan interest rate rendah, kedua-dua koperasi yang dinyatakan amat sesuai sekali untuk membuat loan. Terdapat juga koperasi lain yang mendapat fund dari bank juga menawarkan financial interest rate yang competitive. Tetapi proses yang lambat dan approval rate rendah menyebabkan pelanggan telah beralih kepada koperasi yang mudah dan cepat seperti Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) dan Koperasi Petronesa HDM.

https://pinjamanperibadi2u.com.my

*from maybank2u

Cari Pinjaman Peribadi Lain?

Featured Video From Youtube About Pinjaman Peribadi Maybank Berhad Personal Loan​

Selected video from Youtube about Pinjaman Peribadi Maybank Berhad Personal Loan

Pinjaman Peribadi MBB Personal Loan Reviews

Customer Reviews about Pinjaman Peribadi MBB Personal Loan

Personal Financing Loan

Pinjaman Peribadi Maybank Berhad adalah personal loan terbaik untuk penjawat awam dan swasta. Shariah compliant. Apply koperasi dana MBB. Klik untuk mohon

Mohd Azwan

https://e-penyatagaji.com

Contact Pinjaman Peribadi Maybank Berhad Personal Loan

error: Content is protected !!